Neophema studiedag/kampioenschappen 2012

27 Oktober 2012 hielden we onze 4de studiedag/kampioenschappen waar we met gepaste trots op terug kunnen kijken.
Er waren 64 liefhebbers van uit Nederland, België, Duitsland, Zweden, Denemarken en Israel naar de studiedag afgereisd. We kunnen daarom spreken van een internationale dag waar liefhebbers van Neophema en Neosephotus parkieten samen komen.
Tijdens de keuring van de vogels die verricht werd door de heren K. Zegelaar, H. van Hese en R. Steenbakker, werd er een presentatie gehouden door David en Aviva Vishnia.
David uitvinder van de INCA incubaters (broedmachines) was samen met zijn vrouw speciaal vanuit Israel naar onze studiedag gekomen om ons alles te vertellen over zijn onderzoek mbt het broedproces bij div. kromsnavels. Deze presentatie was zeer leerzaam en bracht ons allemaal verrassende uitslagen.
Aangezien de presentatie in het Engels werd gegeven was Piet Onderdelinden zo goed om het in het Nederlands te vertalen voor de aanwezigen.

Voor de kampioenschappen waren in totaal 111 vogels ingeschreven, maar op de dag zelf kwamen daar nog een kleine 10 tal vogels bij. De variatie aan wildkleuren en mutanten was weer hoog, de keurmeesters hadden er dan weer een grote kluif aan om deze te beoordelen.
Ook de opkomst van de project vogel was aardig, we hadden wel op meer vogels gehoopt maar een klein aantal liefhebbers hadden toch de moeite genomen om een aantal vogels ervoor in te zenden.
Uiteraard werden deze later in de grote zaal besproken hoe de stand van zaken is in deze selectie kweek van deze vogels. Voor de gespreksleider G. Steinz lag er de taak om iedereen zijn  woordje te laten zeggen en dat lukte George bijzonder goed.
Zoals de meesten wel weten is de project vogel de Bourke opaline *blauw selectie*
De aanwezige vogels lieten ons wel een groot verschil zien in de hoeveel blauw bezit.
De variatie was groot, van bijna helemaal blauw tot een roze vogel met wat blauw in de stuit en kop.
Als de aanwezige vogels het juiste beeld geven hoe de stand is in deze selectie kweek is, moeten we vaststellen dat er nog een lange weg en een grote uitdaging ligt voor de liefhebbers.

Naast de project vogel werden er nog andere vogels besproken zoals een bourke die als wildkleur is geboren was, maar steeds meer bont vertoond. Deze is dan een mogelijke Mottle mutatie en we hopen dat deze volgend jaar weer op de studiedag aanwezig is om te kijken hoe bont deze vogel dan is geworden.
Vanuit de Mottle was het een mooie stap naar de bonte eleganten.
Waarbij er Eén was met een toch wel vreemd bontpatroon.
De gedachte gaat uit dat er mogelijk ook gezoomd in de vogel aanwezig is.
Verdere kweekuitslagen van deze vogel zou daarin duidelijkheid kunnen bieden.

Hierna was het hoog tijd geworden om de Kampioenen van deze kampioenschappen bekend te maken.
Daarna natuurlijk de wel bekende loterij met de vele prijzen die allemaal gesponsord waren door onze sponsors, daarvoor onze hartelijke dank.

Toen konden de liefhebbers naar hun vogels in de TT ruimte gaan kijken.
Zoals ieder jaar hingen de keurbrieven weer op de kooien zodat iedereen kon zien wat de bevindingen van de keurmeesters waren.
Hier komen dan ook vaak vragen los die de liefhebbers dan meteen aan de keurmeesters kunnen vragen, die altijd bereid zijn om uitleg te geven.

Helaas was het alweer tijd om de vogels uit te gaan geven zodat de inzenders nog redelijk op tijd met de vogels thuis konden komen waar toch ook vogels zitten te wachten om hun dagelijkse verzorging in ontvangst te nemen.

Iedereen die deze geweldige dag mogelijk hebben gemaakt hartelijk dank hiervoor.
En het bestuur kijkt ernaar uit om voor volgend jaar weer zo`n fantastische dag te organiseren.
De datum is al bekend namelijk 26 Oktober, dus noteer deze datum alvast in uw agenda, zodat u er volgend jaar zeker (weer) bij zult zijn.

De prijswinnaars:

Kijk voor deze en nog meer foto`s in onze fotoalbum.

 

Aankomende evenementen

NSG Agenda

<<  <  Augustus 2022  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Sponsor NSG