11de Neophema studiedag / kampioenschappen 2019

12 oktober 2019 was het zover de deuren van huis ten Halve open voor onze 11de Neophema studiedag/Kampioenschappen.
Voor het bestuur een erg spannende dag gezien het feit dat het 10 jarig bestaan gevierd werd.
Maar ook een studiedag die voor de eerste keer zonder Piet Onderdelinden was.
Piet is er vanaf het begin af aan bij geweest, het minste wat we voor Piet konden doen is om de dag te starten in nagedachtenis van hem,
we zullen hem nooit vergeten.

Neophema studiedag/kampioenschappen 2016

15 Oktober 2016 hielden we onze 8ste Neophema studiedag/Kampioenschappen. Er waren een 60 liefhebbers vanuit Nederland, België en Duitsland naar de studiedag afgereisd. Helaas hebben we dit jaar doordat de spreker een dag voor de studiedag zich had afgemeld ivm ziekte de Neophema liefhebbers moeten teleurstellen. Deze liefhebbers waren namelijk speciaal voor de presentatie over (on)kruiden naar de studiedag gekomen. Het is altijd jammer dat dit soort zaken gebeuren, maar ja ziek zijn is nu eenmaal niet te plannen. Gelukkig konden we George Steinz inschakelen die ipv op de dag de vogels te beoordelen een presentatie verzorgde over vererving in begrijpelijke taal voor iedereen. Deze presentatie is zeker de moeite waard om op verengingavonden ed. te verzorgen. De liefhebbers waren daarom ook snel vergeten dat de oorspronkelijk presentatie niet was doorgegaan en waren zeer enthousiast.

10de Neophema studiedag / kampioenschappen 2018

13 oktober 2018 gingen de deuren van huis ten Halve open voor onze 10de Neophema studiedag/Kampioenschappen. Ieder jaar staan we er weer van te kijken hoeveel liefhebbers vanuit Nederland, België en Duitsland op de studiedag af gekomen. Vorig jaar hadden we DR. P.J. Bredenbeek, assistent professor aan het Leids universitair medisch centrum, om alles wetenschappelijk te benaderen en het voor de liefhebbers begrijpelijk taal uit te leggen wat er nu allemaal gebeurt m.b.t. celdeling DNA en de verschillende paren chromosomen. Deze had ook nog een zeer interessante presentatie op de plank liggen.
“zin en onzin van voeding”

Prijzenregen NSG leden op VOGEL 2016

Veel prijzen zijn er gevallen onder de leden van de Neophema Studie Groep. Het lijken er ieder jaar steeds meer te worden en daar zijn we als club erg trots op. Daarom ook langs deze weg alle leden die in de prijzen gevallen zijn van harte gefeliciteerd met deze top prestatie.

Neophema studiedag/kampioenschappen 2017


14 Oktober 2017 gingen de deuren van huis ten Halve open voor onze 9de Neophema studiedag/Kampioenschappen. Dit jaar waren er een kleine 80 liefhebbers vanuit Nederland, België en Duitsland naar de studiedag afgereisd. Vorig jaar hadden we George Steinz inschakelen die een presentatie verzorgde over vererving in begrijpelijke taal . Dit jaar was het de beurt aan DR. P.J. Bredenbeek, assistent professor aan het Leids universitair medisch centrum, om dit alles wetenschappelijk te benaderen en het voor de liefhebbers begrijpelijk taal uit te leggen wat er nu allemaal gebeurt m.b.t. celdeling DNA en de verschillende paren chromosomen.

Neophema studiedag/kampioenschappen 2015

17 Oktober 2015 hielden we onze 7de studiedag/kampioenschappen waar we met gepaste trots op terug kunnen kijken. Er waren 62 liefhebbers vanuit Nederland, België en zelfs uit Duitsland naar de studiedag afgereisd. We kunnen daarom weer  spreken van een internationale dag waar liefhebbers van Neophema en Neosephotus parkieten samen komen. 

Dit jaar werden de 110 vogels beoordeeld door de heren Kor  Zegelaar, Rien Steenbakker, George Steinz en Alex de Graaf tevens waren er twee aspirant keurmeesters (Laurens Broos en Louis Perdon) die de kneepjes van het vak beter wilde leren kennen. Tijdens de keuring werden de aanwezige getrakteerd op een discussie die gemodereerd werd door onze technisch adviseur Piet Onderdelinden mbt over de diverse soorten selectie kweek vormen. Hierbij werd gedacht aan selectie in vruchtbaarheid, ouderschap, kleur, formaat,model enz., kort samengevat komt het erop neer dat je streng moet zijn in je selectie, zodat alle positieve eigenschappen die we nodig hebben voor een goede gezonde kweek.

Pagina 1 van 3

Aankomende evenementen

NSG Agenda

<<  <  Augustus 2022  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Sponsor NSG