Neophema studiedag/kampioenschappen 2016

15 Oktober 2016 hielden we onze 8ste Neophema studiedag/Kampioenschappen. Er waren een 60 liefhebbers vanuit Nederland, België en Duitsland naar de studiedag afgereisd. Helaas hebben we dit jaar doordat de spreker een dag voor de studiedag zich had afgemeld ivm ziekte de Neophema liefhebbers moeten teleurstellen. Deze liefhebbers waren namelijk speciaal voor de presentatie over (on)kruiden naar de studiedag gekomen. Het is altijd jammer dat dit soort zaken gebeuren, maar ja ziek zijn is nu eenmaal niet te plannen. Gelukkig konden we George Steinz inschakelen die ipv op de dag de vogels te beoordelen een presentatie verzorgde over vererving in begrijpelijke taal voor iedereen. Deze presentatie is zeker de moeite waard om op verengingavonden ed. te verzorgen. De liefhebbers waren daarom ook snel vergeten dat de oorspronkelijk presentatie niet was doorgegaan en waren zeer enthousiast.

Kampioenen 2015

Tijdens de Neophema Studie Dag op 17 oktober 2015 hebben we ook onze kampioenschappen gehouden.

Langs deze weg willen nogmaals de deelnemers bedanken en de Kampioenen feliciteren.

Door op "Lees meer" te klikken komt op de pagina waar ook foto's van deze kampioenen geplaatst zijn.

Prijzenregen NSG leden op VOGEL 2016

Veel prijzen zijn er gevallen onder de leden van de Neophema Studie Groep. Het lijken er ieder jaar steeds meer te worden en daar zijn we als club erg trots op. Daarom ook langs deze weg alle leden die in de prijzen gevallen zijn van harte gefeliciteerd met deze top prestatie.

Neophema studiedag/kampioenschappen 2014

Na maanden voorbereiden was het vrijdagavond 17 oktober dan zover.

We konden deze keer de zaal een avond van tevoren in gereedheid brengen.
Normaal moeten we dat op zaterdagochtend voor de opening nog doen, maar omdat de zaal op vrijdagavond toch vrij was konden we nu eerder terecht. 
Het bestuur samen met een drietal leden te noemen Frans van Hooijdonk, Jan v/d Berg en John Vergouwen was het in no-time voor elkaar.
Geen vloerplaten leggen en stellingen en tafels opbouwen in de vroege zaterdag ochtend scheelt toch de nodige zweet druppels.
Rond de klok van 9:00 uur stonden de eerste al te popelen met hun vogels voor de deur.
We verwachten ongeveer een 80 vogels maar hoeveel liefhebbers en vogels er exact komen is altijd een grote verrassing.

Neophema studiedag/kampioenschappen 2015

17 Oktober 2015 hielden we onze 7de studiedag/kampioenschappen waar we met gepaste trots op terug kunnen kijken. Er waren 62 liefhebbers vanuit Nederland, België en zelfs uit Duitsland naar de studiedag afgereisd. We kunnen daarom weer  spreken van een internationale dag waar liefhebbers van Neophema en Neosephotus parkieten samen komen. 

Dit jaar werden de 110 vogels beoordeeld door de heren Kor  Zegelaar, Rien Steenbakker, George Steinz en Alex de Graaf tevens waren er twee aspirant keurmeesters (Laurens Broos en Louis Perdon) die de kneepjes van het vak beter wilde leren kennen. Tijdens de keuring werden de aanwezige getrakteerd op een discussie die gemodereerd werd door onze technisch adviseur Piet Onderdelinden mbt over de diverse soorten selectie kweek vormen. Hierbij werd gedacht aan selectie in vruchtbaarheid, ouderschap, kleur, formaat,model enz., kort samengevat komt het erop neer dat je streng moet zijn in je selectie, zodat alle positieve eigenschappen die we nodig hebben voor een goede gezonde kweek.

Neophema studiedag/kampioenschappen 2013

Na maanden van voorbereidingen was het dan eindelijk zover.
Zaterdag ochtend 26-10-2013  liep voor ons de wekker af op 6:00 uur.
Even snel wassen en eten om vervolgens de vogels in de auto te laden.
Met onze voorzitter Piet Ooijen hadden we afgesproken om langs ons te rijden zodat alle prijzen voor de loterij die gratis door onze sponsors ter beschikking waren gesteld bij hem in de auto konden laden.

Tegen 7:30 uur arriveerde we bij Huis ten halve in Roosendaal waar we ieder jaar onze studiedag / kampioenschappen organiseren.
Onze penningmeester, Werner Voermans was al volop in de weer om de zaal in orde te maken.

Pagina 1 van 2

Aankomende evenementen

COM Mondial 2019

januari
donderdag
10
10:00 uur - 16:00 uur

NSG Agenda

<<  <  December 2018  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Sponsor NSG