Voorzitter

Beste Neophema liefhebbers,

Bij deze wil ik mij even voorstellen.
Ik ben Piet Ooijen, woonachtig in Zevenbergen (NB), geboren in 1949, getrouwd, vader van 2 kinderen en 4 prachtige kleinkinderen.

Vanaf 1974 ben ik bezig in de vogelliefhebberij, nadat ik enkele jaren met kanaries en tropische vogels bezig ben geweest, werd mij een koppel Roseicollis aangeboden door een collega. Dit koppel kweekte zo goed dat ik er meteen gecharmeerd van was, zodat ik het jaar daarop met meerdere koppels verder ging.
Deze verliefdheid is nooit meer weggegaan tot op heden, dit resulteerde dat ik in 1985 Bondskampioen werd met een wildkleur Roseicollis te Breda.
Naast de Roseicollis, Fischeri en Personatus, kweek ik ook nog met grasparkieten en valkparkieten in diverse kleurtjes.
Tijdens de Bondsshow in januari 1995 te Breda, ben ik geslaagd na een opleiding van 3 jaar voor keurmeester bij de NBvV en ben bevoegd om grasparkieten, dwergpapegaaien en grote parkieten te mogen keuren.

Mijn bestuurlijke ambities ben ik gaan ontplooien in het bestuur van de plaatselijke vogelvereniging en de Parkieten speciaalclub.
In het bestuur van de plaatselijke afdeling ben ik 25 jaar geleden begonnen als ringencommissaris, hierna secretaris en tentoonstellingssecretaris, deze functies heb ik bekleed tot 2004.
In 2003 gaf ik mij op als kandidaat voor het bestuur van de Keurmeestersvereniging Tropische vogels en Parkieten, vanaf dat jaar ben ik als secretaris aangesteld en verzorgt dit met veel plezier tot op heden. Sinds de oprichting van de Catharinaparkieten Studie Groep in 2001 zit ik in het bestuur, de eerste 4 jaar als voorzitter en vanaf 2005 als TC lid.

Sinds de oprichting van de Neophema Studie Groep in 2009, mag ik hierbij als voorzitter fungeren en hoop ik dat deze studiegroep een lang, gezond, maar vooral een sportieve tijd tegemoet gaat.

Van de groep Neophema’s heb ik met enkele soorten (Elegant, Turquoisine en Bourks) van deze prachtige familie gekweekt en tentoonstelling mogen spelen, met goede resultaten.
De grote voordelen van Neophema’s zijn, dat deze vogels erg sociaal zijn, geen herriemakers en zeker uw vogelverblijf zullen ze niet beschadigen. Door de loop van jaren zijn er ook diverse prachtige mutaties en mutatiecombinaties ontstaan, waardoor de interesses voor deze familie nog groter en spannender is geworden.
Ik hoop jullie als Neophemaliefhebber op een van onze bijeenkomsten, zoals babyshow, tafelkeuringen, besprekingen, lezingen tegen te mogen komen, zodat we tussen de vogels eens een keer over onze mooie hobby kunnen discussiëren en hierdoor elkaar beter leren kennen.

Mochten jullie vragen hebben over de Neophema’s, neem gerust contact op met een van onze bestuursleden.

Met vriendelijke groeten,

Piet Ooijen

Aankomende evenementen

Neophema Studiedag 2019

oktober
zaterdag
12
09:00 uur

NSG Agenda

<<  <  Juni 2019  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sponsor NSG