Technisch advies

Onze technisch advies kunt u om advies vragen betreffende kweek en Tentoonstelling vragen. Tevens voor vragen over mutaties en vererving hierover.Hiernaast houd ons technischadviseur zich bezig met de ontwikkelingen binnen de Neophema en neopsephotus parkieten. Hieronder stel onze adviseur zich voor.

Beste Neophema-liefhebber,

Mijn naam is Piet Onderdelinden, geboren in 1946 in Schiedam, getrouwd, vader van een mooie dochter en opa van 2 leuke kleinzoons.
Al van kind af aan heb ik vogels gehad. De eerste vogels waren zebravinken, die ik erg lang heb gehad. In de loop der jaren heb ik vele soorten gekweekt. Naast zebravinken ook japanse meeuwen, Australische prachtvinken, lonchura’s, gouldamadines. Ooit ben ik NBvV-kampioen zebravinken geweest, toen nog in Breda. In 1987 ben ik geslaagd als keurmeester tropische vogels en parkieten. Tijdens die opleiding is ook de interesse ontstaan om kromsnavels te gaan houden en kweken. Ook daarvan vele soorten gehouden en gekweekt van grasparkieten, forpussen, catharinaparkieten, agaporniden tot roodrugparkieten, swiften en bourkesparkieten. Met een Agapornis roseicollis aqua ben ik in Zutphen COM-kampioen geweest. Toen heette die kleur nog zeegroen.

Gaandeweg is mijn interesse steeds meer gericht op de kromsnavels.Vanuit de keurmeestersvereniging en de technische commissie van de PSC heb ik meegewerkt aan de standaardeisen van de catharinaparkiet, valkparkieten, forpussen, edelparkieten, rosella’s en niet te vergeten de neophema’s. Vanaf het begin ben ik betrokken geweest bij de Neophemastudiegroep. Die groep vogels boeit me enorm vanwege de diversiteit en de mutatiemogelijkheden. Samen met Jack Suikerbuik hoop ik me te kunnen richten op advisering van de kwekers over de mutatiemogelijkheden van de neophema en neopsephotus-soorten.

Daarnaast houd ik mij bezig met mijn andere grote hobby; het fotograferen van vogels. Jaarlijks maak ik veel kilometers en uren om maar de nieuwste mutaties te kunnen fotograferen.

Verder nog wat bestuursfuncties: voorzitter PSC, voorzitter vereniging van Speciaalclubs, daardoor ook lid van de bondsraad van de NBvV, gespreksleider gespreksgroep keurmeesters tropen en parkieten regio West, lid van de redactieraad Onze Vogels, etc.

De Neophema Studie Groep heeft voor mij een speciaal plekje vanwege het bijzondere enthousiasme dat ik daar tegen ben gekomen. Een aantal serieuze en gemotiveerde kwekers die proberen het maximale uit hun vogels te halen en die ook bereid zijn hun kennis en ervaring te delen.

 

Met vriendelijke groet,

Piet Onderdelinden
 

Aankomende evenementen

Neophema Studiedag 2019

oktober
zaterdag
12
09:00 uur

NSG Agenda

<<  <  Juni 2019  >  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sponsor NSG