UITNODIGING

Beste Vrienden en Vogelaars.

Wij zijn inmiddels al enkele maanden terug van onze reis uit Australië. Tijdens deze reis hebben we een bezoek gebracht aan het vogelpark Bowra Station. Dit 15000ha grote gebied was vroeger van een boerderij waar koeien en schapen graasden. Nu wordt het beheerd door vrijwilligers. Vogelspotters vanuit de hele wereld reizen naar dit Mulgaland (vrij vertaalt roodzand), om allerlei bijzondere vogelsoorten te kunnen waarnemen. Het is een schitterend landschap, afgewisseld door bos en zandvlaktes, met hier en daar een spaarzaam poeltje met water. Dit landschap trekt vogels en andere dieren aan vanuit de verre omgeving, die hier komen drinken. Op deze plaatsen hebben we prachtige filmopnamen en foto’s kunnen maken van b.v. kangoeroes, kaketoes, rossella’s, grasparkieten, zebravinken en tal voor ons minder bekende soorten vogels.
Op deze avond volgen we de verschillende stappen van onze reis: we huren een Jeep in Brisbane en kamperen eerst een nacht in Dusty en daarna een nacht in St. George. In totaal rijden we in twee dagen 1000km. Onderweg ontmoeten we al veel verschillende parkieten soorten. Dan komen we aan op Bowra Station, onze hoofdbestemming. Oneindig veel vogelsoorten nemen we waar, unieke beelden van vele parkietensoorten in hun natuurlijke omgeving. Duizenden vogels vliegen af en aan, en we genieten van deze oase in de Australische woestenij. We maken sfeerbeelden van de Outback, met het prachtige rode zand. Via de noordelijke kant rijden we terug en kamperen in Mitchell en Dusty. Toerend door oneindig grote korenvelden komen we weer terug in Brisbane.
We willen u van harte uitnodigen met ons mee te genieten van al het moois dat we hebben mogen vastleggen. We tonen deze twee uur durende film voor het eerst op donderdag 14 maart 2013 in Wijk- en Buurtvereniging gebouw ’t Span, Sullivanlijn 31, 2788 BR, Zoetermeer. De aanvang is om 20.00 uur.

U aangeboden door: Vodamfilm: Jan Chris en Ria van Dam. Telefoon 0618523347.